Receptek Főételek Hajdina rizottó feta sajttal és friss kaporral

Hozzávalók

150 g lilahagyma
4 gerezd fokhagyma
1 adag szárított kakukkfű
1 csokor friss kapor
1 darab kaliforniai paprika
1 darab sárga kaliforniai paprika
1 csipet tengeri só
1 csipet őrölt fekete bors
1 kanál kókuszolaj
Díszítéshez, tálaláshoz
200 g feta sajt

Leírás

A rizottó az egyik legnépszerűbb étel és akár a kicsik számára is nagy kedvenc lehet. Számos érdekes alapanyaggal kombinálhatjuk a rizottót, például az édesburgonyás – chedar sajtos rizottót hagyományosan rizzsel, de helyettesíthetjük akár hajdinával is, a végeredményben nem fogunk csalódni. 

A zöldséges rizottó egy könnyen emészthető étel, amit bármikor fogyaszthatunk. Ha kedveljük ezt a verziót, mindenképpen próbáljuk ki a zöldfűszeres rizottót juhsajttal. Mindegy, hogy a hajdinát sós főételként vagy édes desszertként fogyasztjuk, biztosan imádni fogjuk.

Mivel ez a gabonaféle teljesen gluténmentes, így az arra érzékenyek is bátran ehetik, sőt, kiválthatják vele a glutént tartalmazó ételeket. Csak követnünk kell pár egyszerű instrukciót, amelyek alapján el tudjuk készíteni a tökéletes ízű és állagú hajdinát!

Elkészítés

1

Mossuk meg és vágjuk fel a paprikát vékony csíkokra, majd vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát is.

2

Öntsük fel a hajdinát tiszta, hideg vízzel és főzzük, amíg puha nem lesz. Öntsük le róla a vizet, és tegyük félre.

3

Pirítsuk a meg a hagymát kókuszolajon, adjuk hozzá a fokhagymát és a szárított kakukkfüvet.

4

Adjuk hozzá a paprikát a pirított hagymához és fokhagymához. Süssük aranybarnára és adjuk hozzá a főtt hajdinát.

5

Keverjük át és ízesítsük sóval, borssal.

6

Vágjuk apróra a kaprot és adjunk belőle az ételhez két marékkal.

7

Tálaljuk feta sajttal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása