Receptek Előételek Meleg előételek Zöldfűszeres rizottó

Hozzávalók

1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só

3 gerezd fokhagyma

1 kanál vaj

1 mk Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors

30 dkg rizs

1 marék bazsalikom levél

1 marék juhsajt

1 marék finomra vágott zöldpetrezselyem

10 dkg velő

Leírás

A velőt, vastag falú lábosban megolvasztjuk. Hozzáadjuk a vajat, az olajat és üvegesre pároljuk a zúzott fokhagymát. A hőmérsékletet közepesre emeljük és a lábosba szórjuk a rizst. Úgy 1-2 percig, kevergetve pirítjuk. Felöntjük a borral, majd ha ez elpárolgott, állandó keverés mellett, apránként felöntjük a marhahúslevessel, egyszerre körülbelül fél pohárnyival. Minden egyes folyadék-hozzáadás után, addig keverjük, amíg a levest a rizs magába nem szívja. A teljes puhulási idő, 15-18 perc. Mielőtt kész lenne, belekeverjük az apróra vágott petrezselymet és bazsalikomot. Sóval, borssal, reszelt juhsajttal ízesítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4