Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A rizottó az egyik legnépszerűbb étel és akár a kicsik számára is nagy kedvenc lehet. Számos érdekes alapanyaggal kombinálhatjuk a rizottót, például az édesburgonyás – chedar sajtos rizottót hagyományosan rizzsel, de helyettesíthetjük akár hajdinával is, a végeredményben nem fogunk csalódni.
A zöldséges rizottó egy könnyen emészthető étel, amit bármikor fogyaszthatunk. Ha kedveljük ezt a verziót, mindenképpen próbáljuk ki a zöldfűszeres rizottót juhsajttal. Mindegy, hogy a hajdinát sós főételként vagy édes desszertként fogyasztjuk, biztosan imádni fogjuk.
Mivel ez a gabonaféle teljesen gluténmentes, így az arra érzékenyek is bátran ehetik, sőt, kiválthatják vele a glutént tartalmazó ételeket. Csak követnünk kell pár egyszerű instrukciót, amelyek alapján el tudjuk készíteni a tökéletes ízű és állagú hajdinát!
Mossuk meg és vágjuk fel a paprikát vékony csíkokra, majd vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát is.
Öntsük fel a hajdinát tiszta, hideg vízzel és főzzük, amíg puha nem lesz. Öntsük le róla a vizet, és tegyük félre.
Pirítsuk a meg a hagymát kókuszolajon, adjuk hozzá a fokhagymát és a szárított kakukkfüvet.
Adjuk hozzá a paprikát a pirított hagymához és fokhagymához. Süssük aranybarnára és adjuk hozzá a főtt hajdinát.
Keverjük át és ízesítsük sóval, borssal.
Vágjuk apróra a kaprot és adjunk belőle az ételhez két marékkal.
Tálaljuk feta sajttal.