Hozzávalók

8 darab tojás
40 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
34 dkg porcukor
40 dkg margarin
10 dkg mazsola
5 dkg dió
2 marék meggybefőtt
5 dkg mogyoró (darált)
10 dkg aszalt szilva
1 darab narancs (reszelt)
10 dkg kandírozott narancs
5 dkg aszalt barack

Leírás

A margarint 28 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. Egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és hozzáadjuk a felaprított gyümölcsöket, valamint a reszelt narancshéjat. A tojásfehérjét, a maradék 6 dkg porcukorral kemény habbá verjük és lágyan összekeverjük a margarinos masszával. Ezután hozzáadjuk a lisztes gyümölcsmasszát. Sütőpapírral bélelt őzgerincformába tesszük. 180 fokon, kb. 45 percig sütjük. Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval ecsettel lekenjük. Csokizás után, egy kis darált mogyoróval díszíthetjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4