Hozzávalók

14 dkg finomliszt
½ tk sütőpor
18 dkg porcukor
½ darab narancs
10 dkg mazsola
5 dkg meggybefőtt
6 darab tojás
6 dkg mogyoró (darált)
10 dkg aszalt szilva

Leírás

Az aszalt gyümölcsöt, a mogyorót, a lisztet és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk, utána beletesszük a cukrot, majd a gyümölcsöt és a narancslevet, végül a lisztes keveréket. Jól elkeverjük. Margarinnal kikent őzgerinc formába öntjük. Előmelegített, 180 fokos sütőben, kb. 40 percig sütjük. Hűlni hagyjuk, utána kiborítjuk és szeleteljük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4