Hozzávalók

1 tk tengeri só (tésztába)
40 dkg finomliszt (tésztába)
2 dl víz (tésztába)
1 tk kristálycukor (tésztába)
1 darab paradicsom
½ dl étolaj (tésztába)
1 fej lilahagyma
1 darab kígyóuborka
20 g élesztő (tésztába)
60 dkg csirkemell (színhús)

Leírás

A húst felkockázom, megszórom a fűszerkeverékkel, sózom, borsozom, meglocsolom olajjal és kb. 1 órát állni hagyom, a hűtőben. Közben elkészítem a pita tésztát. Az élesztőt feloldjuk 2 dl meleg vízben, majd összegyúrjuk a liszttel, a cukorral és sóval. 20-30 percen át kelni hagyjuk. A tésztát átgyúrjuk, majd négy kis pita formát (kb. 20 cm-es) nyújtunk belőle. A lepényeket, lisztezett tepsibe tesszük. A tésztát még kb. 20 percig kelni hagyjuk, majd előmelegített sütőben (220 fok/ 4. fokozaton), 20-25 percig sütjük. A salátához, felszeletelem a paradicsomot, uborkát, a hagymát apróra vágom, majd összekeverem őket. A húst, felforrósított serpenyőben megpirítom. A kisült pitákat a tetejénél megvágom, egy kevés salátával megpakolom, erre jön a hús, megint saláta, ezt pedig meglocsolom fokhagymás tejföllel. Adhatunk mellé, sült burgonyát is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4