Receptek Főételek Húsos ételek Gyros hasábburgonyával

Hozzávalók

1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
50 dkg csirkemell
2 darab kígyóuborka
1 pohár kefir
1 csipet fűszersó (tzatziki)
1 kg hasábburgonya
1 fej fokhagyma
1 csipet fűszersó

Leírás

A húst megmossuk, majd vékony csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben olajat hevítünk, belerakjuk a gyros fűszerkeverékkel befűszerezett húst, és aranybarnára sütjük. Eközben a burgonyát hasábokra szeleteljük, és azt is szép aranybarnára sütjük. A tzatziki salátát legjobb előtte levő nap, de minimum pár órával hamarabb elkészíteni, hogy az ízek összeérjenek. Az uborkát megmossuk, lereszeljük, majd besózzuk és kis ideig állni hagyjuk. Ezután kinyomjuk belőle a levét, amit eresztett. A tejfölt és a kefirt, vagy natúr joghurtot összekeverjük, és hozzáadjuk a tzatziki fűszert, vagy ha ez nincs, akkor a sót, borsot és a zúzott fokhagymát. Ehhez az öntethez hozzákeverjük a reszelt uborkát, és folpackkal lefedve, a hűtőbe tesszük tálalásig. A húst, a burgonyát és a salátát együtt tálaljuk. Rakhatunk mellé paradicsomot, lilahagymát, paprikát is. Nagyon finom. Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4