Receptek Desszertek Gyömbéres szőlőkompót

Hozzávalók

2 kg fehér szőlő
500 g kristálycukor
100 g friss gyömbér

Elkészítés

1

Kb. 500 gr cukorból és egy liter vízből, szirupot főzünk. Akkor jó, amikor feloldódott a vízben a cukor és egy picit sárgás árnyalatú lesz a víz. Ehhez dobjuk hozzá a hámozott és nagyobb darabokban hagyott gyömbért. 

2

A szőlőket egyesével vágjuk le a fürtről, de figyeljünk rá, hogy egy pici darab maradjon rajta a szárából. Mossuk meg alaposan, aztán kiforralt üvegekbe tegyük bele. Ezekbe az üvegekben öntsük bele a még forrásban lévő szirupot, majd azonnal zárjuk le és dunsztolva hagyjuk kihűlni.Azért válasszunk picit savanykásabb, feszesebb szőlőt, mert a forró cukorszirup fogja nekünk megpuhítani és édesíteni is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4