Receptek Főételek Tészta Gombás-sonkás spagetti

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kanál extra szűz olívaolaj
20 dkg sonka
1 csipet őrölt fekete bors
2 dl tejszín
1 kanál vöröshagyma
1 csomag spagetti
12½ dkg csiperkegomba
10 dkg trappista sajt

Leírás

A hagymát és a sonkát felaprítjuk (a sonkát lehet vékony kockákra is vágni, ki hogy szereti), a gombát vékony szeletekre vágjuk. Az olívaolajat felhevítjük, a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a gombát és a fűszereket (a curry-kurkuma saját újítás, szép sárga színt és finom ízt ad neki). Rászórjuk a sonkát, és hagyjuk összefőni az ízeket. Végül beletesszük a tejszínt, és még egy picit főzzük. Tálaláskor rátesszük az időközben megfőzött spagettire, és megszórjuk reszelt sajttal.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása