Receptek Levesek Gombaleves zellerrel, karalábéval

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
1 kanál finomliszt
1 fej vöröshagyma
2 kanál étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
3 darab sárgarépa
6 darab csiperkegomba
2 kanál őrölt pirospaprika
2 darab fehérrépa
1 cikk zellergumó
1 cikk karalábé
1 marék metélőhagyma

Leírás

Olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát, megdinszteljük rajta a karikákra vágott zöldségeket, majd sóval, borssal, pirospaprikával fűszerezzük. Megszórjuk liszttel, jól elkeverjük és felengedjük vízzel, majd takarékon főzzük. A felszeletelt gombát akkor tesszük hozzá, amikor a zöldség kezd puhulni. Készre főzzük, finomra vágott snidlinggel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása