Receptek Saláták Fűszeres tavaszi saláta

Hozzávalók

100 g fehér káposzta, vékonyan felaprítva
1 sárgarépa, megtisztítva és lereszelve
3 újhagyma, felszeletelve
25 g cukor
15 g tengeri só
40 g retek, vékonyan felszeletelve
40 g cukorborsó, vágva és szeletelve
40 g majonéz vagy görög joghurt
2 teáskanál fehérbor vagy almaecet
1 evőkanál dijoni mustár
2 teáskanál baharat fűszer
10 g friss menta, leveleket leszedve és durvára vágva

Leírás

Ez a káposztasaláta nagyon rugalmas, bármilyen zöldséget vagy fűszernövényt felhasználhatsz, ami éppen nálad van. Próbáld ki kelkáposztával, fejes káposztával, kelbimbóval, édesköménnyel, zellergumóval, zellerszárral, céklával, cukkinivel, fehér- vagy lilahagymával, vagy akár almával.

Elkészítés

1

Tegyük a káposztát és a sárgarépát egy szűrőbe, és keverjük össze a cukorral és a sóval. Tegyük félre a mosogatóba 5 percre, hogy a nedvességet kiszívja, majd hideg víz alatt jól öblítsük le. Óvatosan pörgessük szárazra egy salátaforgatóban, vagy töröljük szárazra konyhai papírral.

2

Közben keverjük össze a majonézt vagy joghurtot, az ecetet, a mustárt és a baharat fűszereket; fűszerezzük jól fekete borssal.

3

Tegyük a káposztát és a sárgarépát egy tálba az újhagymával, a retekkel és a borsóval együtt. Keverjük össze az öntetet a mentával együtt. A hűtőszekrényben 3-5 napig eláll.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása