Hozzávalók

3 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma (felaprítva)
2 kanál étolaj
kanál barna cukor
1 dl húsleves alaplé (csirke alaplé)
4 cm friss gyömbér (frissen lereszelve)
75 dkg sütőtök (meghámozva, szeletekre vágva)
1 darab lime (leve)

Leírás

Egy vastag aljú serpenyőben, felhevítjük az olajat. Beletesszük a vöröshagymát, fokhagymát és a gyömbért, majd közepes tűzön, folyamatosan kavarva, 3 percig pároljuk. Belerakjuk a sütőtökszeleteket, megszórjuk a cukorral és rendszeresen forgatva a tököket, kb. 10 percig sütjük, míg aranyszínű lesz. Beleöntjük a csirkelevest és a halszószt, felforraljuk, majd lassú tűzön főzzük, míg elfövi a levét. (A tököket óvatosan, végig forgatjuk közben.) Amint kész, limelevet csöpögtetünk rá, megszórjuk borssal és tálaljuk. Turmixgépbe rakjuk és lepürésítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3