Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A sütőtököt hámozzuk meg és szedjük ki a magokat a belsejéből. Sózzuk és borsozzuk, locsoljuk meg olívaolajjal és előmelegített sütőben, 180-200 fok között, süssük meg. Ha megsült, aprítsuk fel. A vajat az olívaolajjal melegítsük fel és rakjuk bele a sütőtököt. Fűszerezzük és reszeljük rá a narancshéját, majd facsarjuk rá a levét. Öntsük fel vízzel és forraljuk ki. 5-10 perc forralás után, emeljük ki a szegfűszeget és a fahéjat (lehet használni őrölt fűszereket is). Turmixoljuk le a levest és ezután, forraljuk ki újra. Ízesítsük be a levest, majd a végén, hőkiegyenlítéssel adjuk hozzá a tejszínt.