Fűszerekkel töltött sültcsirke

Hozzávalók

1 darab csirke (egész)

A töltelékhez

1 bögre fűszer (menta, petrezselyem, kakukkfű)

0,3 bögre édeskömény

½ bögre dió (nem sózott)

0,4 bögre mogyoró

0,4 bögre pisztácia

1 darab aszalt füge

1 kanál feta

0,4 bögre extar szűz olivaolja

1 kanál citromhéj

½ tk

őrölt bors

Elkészítés

1

A durvára vágott friss fűszereket tegye egy edénybe, adja hozzá a fetát, a fügét, a citromhéjat, a citromlevet, az olajat, a sót és a borsot. A dió- és mogyoróféléket tegye egy mozsárba vagy darálóba, törje apró darabokra, majd adja a fűszerekhez.

2

Keverje össze a fűszereket a dió- és mogyorófélékkel, majd töltse meg jól a csirkét. Kenje ki a tepsit, és helyezze bele a húst. Locsolja meg a csirkét kókuszolajjal, majd hintse meg sóval, borssal és citromhéjjal. Helyezze 180 fokra előmelegített sütőbe körülbelül 30-45 percre, ameddig a csirke aranybarnára nem sül. A sütési idő a csirke méretétől és a sütő fajtájától függően változhat.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat


1 / 8

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4