Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A kajszit héjazás nélkül kimagozzuk. A rossz részeket kivágjuk, majd lemérjük. Minden kilogrammra 50-60 dkg cukrot szórunk és másnapig állni hagyjuk. Másnap, a levét leöntjük. A gyümölcsöt kézzel, alaposan összenyomkodjuk, vagy ledaráljuk, a fügével együtt. Feltesszük főzni a fahéjjal. Forrástól számítva, jó 120 percig kell forralni. Közben folyamatosan kell kevergetni, hogy oda ne égjen. Melegen üvegekbe töltjük, majd a nyitott üvegeket egymás mellé rakva, tiszta ruhával letakarjuk. Így hagyjuk kihűlni. Másnapra megbőrösödik a teteje, amire csipet szalicilt szórunk és akkor lezárhatjuk őket.