Bezárás
Köszöntjük
Átirányítjuk megújult weboldalunkra, ahol nagyszerű inspirációkat találhat.
Folytatás

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab tojás
50 dkg finomliszt
3 kanál kristálycukor
2 dkg élesztő
dl habtejszín

Leírás

Dagasztógépbe teszem a hozzávalókat, a tojássárgája kivételével és hagyom, hogy a gép szép hólyagos tésztát készítsen. Kelesztőtálban duplájára kelesztem, majd lisztezett felületre borítom. Kétharmad részéből, kb. 40 cm hosszú rudat sodrok, amit félbehajtok és megcsavarok. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, a közepébe egy nyújtófával mélyedést készítek. A tojássárgáját kevés tejjel elkeverem és a mélyedést kikenem vele. A maradék tésztából három vékony hurkát sodrok, megfonom és a mélyedésbe teszem. Hagyom duplájára kelni, lekenem az egészet a tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben sütöm, kb. 30 percig. Ha szükséges, félidőben letakarom a tetejét, hogy ne égjen meg.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2025.04.10.
Rendelj most
5n 21ó
h n ó p mp
Friss magyar sertéskaraj
húspultban kapható
1789
Ft/kg
Friss magyar sertéskaraj
1 / 2

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4