Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A tejet mikróban meglangyosítom és a porcukor felét, 2 kanál lisztet és az összemorzsolt élesztőt belekeverem. Újra beteszem a mikróba és 10 másodpercre rákapcsolom. Így hagyom bent 20 percig, hogy felfusson. A lisztet kimérem egy nagy kelesztőtálba, hozzáadom a porcukrot, a sót, a tojások sárgáját és a langyos Ramát. A közepébe egy nagyobb mélyedést csinálok és a langyos, felfutott élesztős tejet beleöntöm. Gyors mozdulatokkal tésztává dagasztom. A tészta alá kevés lisztet hintek, a tál tetejét ráteszem és meleg helyen, 1 óra alatt a duplájára kelesztem (ez nálam az előmelegített, majd kikapcsolt sütő szokott lenni). Miután megkelt, enyhén lisztezett deszkára borítom és a levegőt kiütögetem belőle. A tésztát átgyúrom és 3 részre osztom, aztán mind a 3 részt, még kétfelé osztom. Így kapok összesen 6 darabot. Minden darabból egyforma hosszúságú rudakat sodrok és hármat összefonok. A fonások végeit aláhajtom és sütőpapírral bélelt vekniformákba teszem mindkét fonást. Szintén előmelegített, majd elzárt sütőben, 30 percig kelesztem. Azután kiveszem és a tejjel felvert tojássárgájával megkenem. Előmelegített, forró sütőben, szépen megsütöm (kb. 20-30 perc alatt). Amikor megsült, kiveszem és hideg kövön hűtöm. Kevés, langyos, cukros tejjel, ecset segítségével megkenem a tetejüket. A túllógó sütőpapírral óvatosan kiemelem a formákból és tálcán hűtöm tovább. Miután kihűlt, recés élű késsel szeletelem.