Receptek Főételek Húsos ételek Fokhagymás Dubarry szelet

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
5 dkg finomliszt
3 dl tej
3 gerezd fokhagyma
15 dkg trappista sajt
1 kg burgonya
10 dkg vaj
1 csepp étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej karfiol
1 kg sertéskaraj

Leírás

A karajt ujjnyi vastagságúra szeleteljük, majd mindkét oldalát meghintjük sóval, borssal, pici ételízesítővel, és egy tepsibe helyezzük. Rátörjük a fokhagymát, kevés olajjal meglocsoljuk, és egy pici vizet öntünk rá. Alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30 perc elteltével, a húsokat megfordítjuk, és 15 percig tovább sütjük. Közben elkészítjük a besamel mártást. A vajat megolvasztjuk, és tűz fölött, a lisztet hozzáadva, folyamatosan kevergetjük. Annyi tejet adunk hozzá, hogy mártás sűrűségű legyen. Sózzuk borsozzuk és felforraljuk. Amikor a hús már puha, ráhelyezzük a korábban sós vízben megpárolt, rózsákra szedett karfiolt, és leöntjük a besamel mártással. Tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és annyi időre visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt és a mártás megpirul. Burgonyapürével, vagy párolt rizzsel tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4