Receptek Főételek Húsos ételek Sertésszelet Dubarry módra
Hozzávalók
2 darab Tesco Finest friss tojás
2 dkg liszt
5 dkg sajt
10 dkg vaj
1 dl tejszín
1 kanál zsemlemorzsa
60 dkg karfiol
60 dkg csontozott sertéskaraj
Leírás
A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A húst megmossuk, és négy szeletre vágva kiverjük. Megsózzuk, lisztben megforgatjuk, 5 dkg vajon szép pirosra sütjük. Közben a lisztből, meg 5 dkg vajból világos rántást készítünk. 2 dl karfiol főzővízzel állandóan keverve felengedjük, és sóval, szerecsendióval fűszerezve, mártás sűrűségűre forraljuk. A tűzről levéve, a tejszínnel simára kevert tojássárgát hozzákeverjük, és vékonyan kivajazott tepsibe, vagy tűzálló tálba, egymástól 4 távolabb eső helyre, egy keveset öntünk belőle. A húsokat ráfektetjük, tetejükre karfiolrózsákat rakunk, a maradék mártással bevonjuk, és a hús pecsenyelevével megöntözzük. A tetejét reszelt sajttal és zsemlemorzsával megszórjuk, végül a forró sütőben, szép pirosra sütjük.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4