Receptek Főételek Húsos ételek Sertésszelet Dubarry módra

Hozzávalók

2 darab Tesco Finest friss tojás

2 dkg liszt

5 dkg sajt

10 dkg vaj

1 dl tejszín

1 kanál zsemlemorzsa

60 dkg karfiol

60 dkg csontozott sertéskaraj

Leírás

A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A húst megmossuk, és négy szeletre vágva kiverjük. Megsózzuk, lisztben megforgatjuk, 5 dkg vajon szép pirosra sütjük. Közben a lisztből, meg 5 dkg vajból világos rántást készítünk. 2 dl karfiol főzővízzel állandóan keverve felengedjük, és sóval, szerecsendióval fűszerezve, mártás sűrűségűre forraljuk. A tűzről levéve, a tejszínnel simára kevert tojássárgát hozzákeverjük, és vékonyan kivajazott tepsibe, vagy tűzálló tálba, egymástól 4 távolabb eső helyre, egy keveset öntünk belőle. A húsokat ráfektetjük, tetejükre karfiolrózsákat rakunk, a maradék mártással bevonjuk, és a hús pecsenyelevével megöntözzük. A tetejét reszelt sajttal és zsemlemorzsával megszórjuk, végül a forró sütőben, szép pirosra sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4