Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A 8 db tojásból, 8 evőkanál cukorból, 6 evőkanál lisztből, 2 evőkanál kakaóporból, 1 csomag sütőporból egyszerű, sima piskótát készítünk. Kihűlés után, kettévágjuk. A meggybefőttről leöntjük egy lábasba a levét (legalább 3 dl-nek meg kell lennie), és ebben főzzük meg a vanília ízű pudingport. Két kanál cukorral többet tegyünk bele, mint ahogy a pudingnál írva van, hogy ne legyen savanyú. A Rámát kikeverjük a porcukorral, és a kihűlt főzethez adjuk. A tejszínt habbá verjük. A kettévágott piskóta egyik lapját süteményes tálcára rakjuk, és srégen (a rövid oldala mentén), egy csíkban megkenjük a krémmel. Melléje, egy sorba rakjuk a meggyszemeket, és mellé kenünk tejszínt. Megint egy csík krém következik, melléje egy sorba meggyet, és mellé egy csík tejszínt. Így csináljuk sorban és sorban, míg a végére érünk. A piskóta másik felét a tetejére helyezzük, rákenjük a maradék tejszínt majd, megszórjuk kakaóval, vagy reszelt csokoládéval. Tipp: Érdemes tálalás előtt egy nappal elkészíteni, hogy az ízek jól tudjanak összeérlelődni.