Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A zsemlét tejbe áztatjuk, majd kicsavarjuk úgy, hogy ne essen szét. A hagymát apróra vágjuk és megpirítjuk. Egy tálba tettük a húst és ehhez hozzáadjuk a kicsavart zsemlét, sót, borsot és egy csipet őrölt pirospaprikát + egy csipet vegetát. Végül hozzáadjuk a tojásokat és a hagymát, majd jó alaposan összekeverjük és pici golyókat formázunk belőle. Ezután zsemlemorzsába forgatjuk. Egy teflonos serpenyőt, kb. 1,5 ujjnyi vastagságú olajjal megtöltünk (olyat, aminek fedele is van). A titok abban rejlik, hogy a forró olajba tett golyókat azonnal lefedjük és maximum 2 percig sütjük, majd levesszük a fedőt, megfordítjuk és megint maximum 2 perc és már kész is. Köretnek lehet rizst és burgonyát is fogyasztani, de akár majonézes kukoricával is készíthető. Jó étvágyat hozzá!