Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
3 kanál extra szűz olívaolaj
3 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 fej vöröshagyma
20 dkg zsemlemorzsa
3 kanál őrölt pirospaprika
1 csipet ételízesítő
5 szelet kenyér (fehér)
40 dkg darált sertéshús
3 gerezd fokhagyma (áttört)

Leírás

A hagymát nagyon apróra felkockázzuk és egy kis olívaolajon, puhára dinszteljük. Egy mély keverőtálban, az összes hozzávalót összekeverjük. A darált húst, a dinsztelt hagymát, az olajjal együtt, a fokhagymanyomóval préselt fokhagymát, a tojást, a vízbe áztatott és kicsavart kenyeret. Ízlés szerint fűszerezzük. Kézi robotgéppel, jó alaposan összedolgozzuk, hogy a kenyér ne maradjon darabos. Ezután, vizes kézzel, apró golyókat formázunk. Meghempergetjük a golyókat a zsemlemorzsában és forró olajban, pirosra sütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4