Hozzávalók

1 csipet tengeri só
100 dkg finomliszt
8 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
5 darab tojás
6 dkg élesztő
5 cl rum
1 darab citrom

Leírás

Az élesztőt felfuttatjuk (1 dl tej + 1 ek.liszt + 1 kk.cukor). A lisztbe mélyedést csinálok, beleteszem a tojássárgáját, a cukrot, a sót, a citromhéjat, a rumot, majd jól összedolgozom. Ezután a felolvasztott vajat és a vaníliás cukrot megint összedolgozom. Negyed órát hagyom letakarva kelni, majd kinyújtom, kb. 2 ujjnyi vastagságúra. Pogácsaszaggatóval kiszaggatom, negyed órát, letakarva pihentetem. Ezalatt az olajat vagy a zsírt felolvasztom (ügyelni kell, hogy ne legyen nagyon forró). Sorban kisütjük (én négyesével sütöm). Az első oldalát fedő, vagy a serpenyőre illő tál alatt (én a tálat jobban szeretem, mert magasabb lesz a fánk). A másik felét már lefedés nélkül sütöm. Szalvétára vagy kéztörlőpapírra szedjük ki, hogy lecsepegjen a zsiradék. Porcukorral vagy vaníliás cukorral meghintjük. Lekvárt is tálalhatunk mellé. Jó étvágyat mindenkinek!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4