Receptek Desszertek Sütést igénylő Fahéjas-gyömbéres tekercs

Hozzávalók

120 g finomliszt
1 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt gyömbér
½ tk
5 darab tojás (nagyobb)
120 g kristálycukor
A töltelékhez
250 g mascarpone (szobahőmérsékletű)
7 kanál vaj (szobahőmérsékletű)
200 g porcukor
tk vaníliás cukor

Elkészítés

1

Melegítsük elő a sütőt 160 °C-ra. Béleljünk ki egy kisebb tepsit sütőpapírral.

2

Keverjük össze egy tálban a lisztet, a fahéjat, a szárított gyömbért és a sót.

3

Válasszuk külön a tojássárgáját a fehérjétől. Verjük fel a sárgáját, adjuk hozzá a cukor felét és keverjük simára. A fehérjét verjük kemény habbá.

4

A tojássárgás masszához óvatosan adjuk hozzá a fehérjét.

5

Sütés után tegyük egy nedves kendőre, majd óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt. Tekerjük a tésztát a kendőbe és hagyjuk kihűlni.

6

Közben készítsük el a tölteléket: egyszerűen keverjük simára az összes hozzávalót.

7

Óvatosan vegyük ki a kendőből a tésztát, töltsük meg a töltelékkel és tekerjük fel.

8

Szórjunk rá porcukrot, végül tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4