Receptek Levesek Fácánleves zöldségesen

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 l víz
4 gerezd fokhagyma
1 fej vöröshagyma
1 csipet egész kömény
1 mk egész fekete bors
1 darab sárgarépa
1 csomag friss petrezselyem
2 darab babérlevél
1 darab zöldpaprika
1 kanál ételízesítő
1 szelet zellergumó
2 darab petrezselyemgyökér
1 cikk karalábé
½ mk szárított rozmaring
1 darab fácán
½ mk zsálya
5 dkg cérnácska tészta

Leírás

A fácánt feldaraboljuk. A pácléhez valókat megtisztítjuk, a vöröshagymát 4–5 felé vágjuk, majd az egészet összeöntjük a vízzel. Beletesszük a húst és 2 napig pácoljuk. A húsokat a pácléből kivéve fazékba tesszük, kb. 3 l vízzel felöntjük, majd felforraljuk. Közben a zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. Ha felforrt a leves, a habját leszedjük, beletesszük a zöldségeket, hozzátesszük az ételízesítőt és a fűszereket. Lassú tűzön, puhára főzzük a húst. A levestésztát kifőzzük, és a leveshez tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4