Receptek Előételek Hideg előételek Besamel mártás borssal

Hozzávalók

2 dkg tengeri só
12 dkg finomliszt
9 dl tej
14 dkg vaj
½ dkg cayenne bors

Leírás

A vajat felmelegítjük, hozzáadjuk a lisztet és felhabzásig pirítjuk. Hozzáöntjük a forró tejet és habverővel, állandóan kevergetve kiforraljuk. Sóval és cayenne-i borssal ízesítjük, majd jól elkeverjük. A kiforralt és ízesített mártást szűrőruhán, vagy szitán átszűrjük. A mártás teljesen sima és bársonyos lesz. Ezt a mártást önálló mártásként nem tálaljuk, más mártások alapjául szolgál!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4