Hozzávalók

4 darab tojás
3 csomag vaníliás cukor
3 kanál kristálycukor
8 kanál kristálycukor
40 darab babapiskóta
50 dkg mascarpone
1 kanál konyak (vagy rum)
3 kanál kakaópor
3 dl kávé

Leírás

A tojások sárgáját, a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A krémsajtot hozzáadjuk, majd konyakkal ízesítjük. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és lazán a sajtos krémbe forgatjuk. A babapiskóta áztatásához, a kávét a cukorral és konyakkal összekeverjük. A piskóta felét egyesével, néhány másodpercre beleforgatjuk, és egymás mellé rakosgatjuk. A fele krémet egyenletesen rásimítjuk. A többi krémet a tetejére, meg az oldalára kenjük, végül kakaóport szitálunk rá. Hűtőszekrényben, kb. fél órán át állni hagyjuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4