Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Szeretne többet megtudni? Nézze meg a sütikre vonatkozó irányelveinket. Cookie beállítások kezelése
Az eper helyett más szezonális gyümölcsöket is használhat.
Az epres sajttorta nemcsak sütemény vagy muffin formában készíthető el. Az eper helyett más szezonális gyümölcsöket is használhat. Próbálja ki a rebarbarát, a fekete áfonyát, a málnát vagy a ribizlit! Ha fagyasztott gyümölcsöt használ, távolítsa el róla a vizet, hogy a tésztát ne hígítsa fel. Ebben a receptben egy alternatív tönkölylisztet használtunk, amely táplálóbb, mint a hagyományos liszt.
Ha gluténérzékeny, próbálja ki ezt a receptet kukorica- vagy hajdinaliszttel. Édesítőszerként juharszirupot vagy klasszikus cukrot is használhat. Azok számára, akik nem kedvelik ezeket az édesítőszereket, van egy másik nagyszerű tippünk: a torta édesítéséhez csak kevert édes gyümölcsöket, például banánt vagy kajszibarackot használjukk, így a sajttortát kizárólag gyümölcs fruktózzal készíthetjük el.
Tálaljuk a sajttortát friss limonádéval! Inspirálódjon recepteinkkel!
Készítsük elő az aludttejet, a vajat és a tojást, melegítsük szobahőmérsékletűre. Öntsük a tönkölylisztet, a búzadarát és a sütőport egy tálba, majd keverjük össze a száraz hozzávalókat. Adjunk hozzá a tojást, a vajat és az aludttejet. Öntsünk rá citromlevet. Keverjük össze az összes hozzávalót alaposan, kézzel vagy egy mixer segítségével. Az apró darabokra vágott eper felét adjuk hozzá, a maradékot hagyjuk meg díszítésnek.
A sütőformát vajjal kenjük ki, és liszttel vagy búzadarával hintsük meg, hogy a tészta ne tapadjon. Öntsük bele a tésztát, és süssük 180 fokban kb. 30-35 percig.
Tálaljuk a sajttortát hűtve, eperrel körítve és porcukorral meghintve. Ha egy egészségesebb édességre vágyunk, díszítsük kizárólag friss gyümölcsökkel.
© 2025 TESCO GLOBAL Zrt.