Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
A rétestésztához valókat langyos, ecetes vízzel, jó alaposan kidolgozzuk. Hosszasan dagasztjuk, hogy teljesen sima, lágy tésztát kapjunk. Akkor lesz jó, ha elválik a táltól és a kéztől is. Ekkor, lisztezett gyúródeszkára borítjuk, két cipót formázunk belőle és mindegyiket, még ott is jó alaposan kidolgozzuk. Közben folyton lisztezzük. Sodrófával kicsit megnyújtjuk és abrosz alatt, meleg helyen, legalább másfél órát pihentetjük. Közben elkészítjük a töltelékeket. A nagyobb eperszemeket kisebbekre vágjuk. A túrót a porcukorral és a tojásokkal összekeverjük. Egy másik tálban, előkészítjük a tejfölt és a tojást. A megpihent tésztát, lisztezett abroszon, vékonyra nyújtjuk. Széleit legombolyítjuk (ezt is felhasználhatjuk, például káposztás rétesnek). Az első rétest, túrós töltelékkel és eperszemekkel megszórjuk, meglocsoljuk tejfölös tojással és étolajjal. Két oldalról, a közepe felé, hosszában felgöngyöljük és megfelelő hosszúságúra vágva, kizsírozott tepsibe helyezzük. A tetejét is átkenjük tejfölös tojással és előmelegített sütőben, pirosra sütjük. A tepsiben hagyjuk kicsit hűlni, majd kivágjuk és porcukorral meghintve tálaljuk. A rétestészta másik felét, kinyújtás után, zsemlemorzsával, tejfölös tojással, étolajjal és eperszemekkel meghintjük, majd ugyanúgy feltekerjük és sütjük, mint a túrós változatot.