Receptek Desszertek Epres házi poharas krémes, csoki reszelékkel

Hozzávalók

2 marék eper
4 kanál kristálycukor
1 csomag leveles tészta
1 kanál porcukor
2 kanál vaníliás cukor
2 kanál vaníliás pudingpor
500 milliliter tejszín
½ tábla tejcsokoládé

Elkészítés

1

A tésztát vegyük ki a fagyasztóból, várjuk meg amíg felenged és nyújtsuk ki minél vékonyabbra. Ezután 180-200 fokon viszonylag rövid idő alatt süssük, szép aranybarnára. Miután kivettük a sütőből, hagyjuk kihűlni és törjük tetszőleges darabokra. Az epret a cukorral tegyük fel főni, alacsony lángon. Szépen elkezd olvadni és levet fog engedni. Nem kell szétfőzni, csak rottyantsunk rajta párat. Ezután A kikevert pudingport keverjük ki és öntsük hozzá. Nagyon hamar be fog sűrűsödni! Vegyük le a lángról és hagyjuk kihűlni. Miután hideg az eperkrémünk, verjük habbá a hideg tejszínt és szépen lazítsuk fel vele az eper-kémet. 

2

Innentől kezdve már csak egy dolgunk van, egy pohárba szépen berétegezni a a krémet és a tört tésztadarabkákat. A végén reszeljünk rá tetszés szerinti mennyiségű csokit. Friss gyümölccsel még finomabbá tehetjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása