Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Konyhai robotgépben keverjük össze a vizet, a cukrot, az édesburgonya pürét, a tejet, a tojásokat és az olvasztott vajat. Fokozatosan, állandó keverés mellett adjuk hozzá a lisztet, végül a szárított élesztőt és sót. A tésztának teljesen el kell válni a tál oldalától, ha nem, akkor adagoljunk hozzá apránként még egy kis lisztet. Formázzuk kerekre a tésztát és legalább egy órán át hagyjuk kelni meleg helyen.
Helyezzük át a megkelt tésztát a lisztezett nyújtódeszkára, és nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastag téglalapra.
Kenjük meg a tészta teljes felületét lágy vajjal.
Keverjük össze egy tálban a barna cukrot, az őrölt fahéjat és a kukoricakeményítőt. Terítsük szét a keveréket egyenletesen a tészta felületén. A hosszabb oldaláról kezdve tekerjük fel henger alakúra. Ezután vágjuk fel 12 részre.
Helyezzük a tekercseket egy kivajazott tepsibe, fedjük le egy tiszta konyharuhával, és hagyjuk még 40-60 percig kelni.
Ezután süssük 25 percig 180°C-on aranybarnára.
Közben készítsük el a mázat. Keverjük össze a joghurtot, a juharszirupot és a vanília kivonatot.
Ha a csigák megsültek és még melegek, kenjük meg őket a joghurtos mázzal.
TIPP: Tálaljuk pillecukros forró kakaóval vagy cappuccinóval.