Receptek Desszertek Sütést igénylő Dobos torta cukorlapokkal

Hozzávalók

2 darab tojás
50 dkg finomliszt
1 dl tej
½ csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
25 dkg vaj
3 kk kakaópor
20 dkg porcukor
30 dkg margarin

Leírás

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot és a sütőport, majd a tejjel és a tojással meggyúrjuk. 6 kis cipóra osztjuk. A cipókat egyenként, tepsi nagyságúra kinyújtjuk, és a tepsi alsó felén, vagy szél nélküli sütőlemezen, világossárgára sütjük. (Süthetünk belőle egyforma kerek tortalapokat is.) A lapokat kihűlés után, krémmel töltjük meg. A tejből, lisztből, kakaóból a vaníliával sűrű pépet fűzünk és kihűtjük. A vajat (fele lehet tejes margarin), a porcukorral habosra keverjük, a kihűlt pépet apránként hozzáadjuk, és azzal még jól elkeverjük. A tetejét is ezzel vonjuk be. Leboríthatjuk 15 dkg cukorból pirított, olajos tányérra öntött, kemény cukorlappal is. Tetszés szerinti szeletekre vágjuk, a szeleteket akkor jelöljük meg késsel a cukorlapon, amikor még nem merevedtek meg.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4