Hozzávalók

½ dkg tengeri só
1 darab tojás
50 dkg finomliszt
dl tej
5 dkg kristálycukor
5 dkg vaj
dkg élesztő
20 dkg dió

Leírás

Kovászt készítünk: Langyos tejben szétmorzsoljuk az élesztőt, kevés liszttel meg cukorral lágy tésztát keverünk. Tiszta ruhával letakarjuk, kb. 15 percig kelesztjük. A megkelt kovászt bedagasztjuk a többi liszttel és a többi hozzávalóval. Cipóvá formáljuk és kb. 20-30 perc alatt duplájára kelesztjük. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk és megszórjuk darált dióval. Szorosan feltekerjük és tojással megkenjük. Előmelegített sütőben megsütjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4