Hozzávalók

2 csomag vaníliás cukor
4 kanál kakaópor
10 dkg porcukor
5 dkg kristálycukor
25 dkg margarin
8 darab tojás (3 sárgája a krémhez megy)
10 dkg mazsola
3 kanál rum
15 dkg dió (+10 dkg a panírozáshot)
3 dl növényi tejszín

Leírás

A tésztához, habosra keverjük az 5 tojás sárgáját a porcukorral, majd hozzákeverjük a kakaót is. A 8 tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük és óvatosan, kis adagokban hozzákeverjük a cukros-kakaós masszához. Végül, belekeverjük a mazsolát és a darált diót. Közepes nagyságú tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben úgy sütjük meg, mint a piskótát. Ha megsült, 1 percig a nyitott ajtajú sütőben hagyjuk, így nem esik össze. A krémhez, a tojások sárgáját jó habosra kikeverjük a margarinnal, a cukorral, a kakaóval és a rummal. A kihűlt tortát kétfelé vágjuk és ezzel a krémmel töltjük meg. Felvert tejszínnel bevonjuk a tortát és darált dióba forgatjuk az oldalát. Minél tovább áll, annál finomabb lesz.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4