Hozzávalók

2 csomag vaníliás cukor
4 kanál kakaópor
10 dkg porcukor
5 dkg kristálycukor
25 dkg margarin
8 darab tojás (3 sárgája a krémhez megy)
10 dkg mazsola
3 kanál rum
15 dkg dió (+10 dkg a panírozáshot)
3 dl növényi tejszín

Leírás

A tésztához, habosra keverjük az 5 tojás sárgáját a porcukorral, majd hozzákeverjük a kakaót is. A 8 tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük és óvatosan, kis adagokban hozzákeverjük a cukros-kakaós masszához. Végül, belekeverjük a mazsolát és a darált diót. Közepes nagyságú tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben úgy sütjük meg, mint a piskótát. Ha megsült, 1 percig a nyitott ajtajú sütőben hagyjuk, így nem esik össze. A krémhez, a tojások sárgáját jó habosra kikeverjük a margarinnal, a cukorral, a kakaóval és a rummal. A kihűlt tortát kétfelé vágjuk és ezzel a krémmel töltjük meg. Felvert tejszínnel bevonjuk a tortát és darált dióba forgatjuk az oldalát. Minél tovább áll, annál finomabb lesz.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása