Hozzávalók

1 tasak vaníliás cukor
1 darab tojás
10 dkg porcukor
30 dkg étcsokoládé
20 dkg margarin
1 üveg baracklekvár
1 marék dió
30 dkg finomliszt
1 kk citrom

Leírás

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót, és összegyúrjuk. Ha összegyúrtuk, 30-40 percre be kell tenni a hűtőbe, pihenni a tésztát. :) Ezután lisztezett asztalon kinyújtjuk 2 mm vastagra, és nagy, vagy kicsi pogácsa kiszúróval kiszurkáljuk. Sima tepsire tesszük, és 180 fokon, kb. 5-7 percig sütjük. A kihűlt karikákat lekvárral összetöltjük, majd olvasztott csokiba mártjuk, vagy porcukorral lehintjük, és minimum 20 percet hagyjuk állni.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása