Receptek Főételek Húsos ételek Csirkemell hagymásan, prézlivel

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
3 darab tojás
2 fej vöröshagyma
1 dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
15 dkg zsemlemorzsa
1 kg csirkemell (filé)
1 kanál őrölt pirospaprika
10 dkg finomliszt
3 gerezd fokhagyma

Leírás

A vékonyra szeletelt húst besózzuk. Prézlibe mártjuk és így kiklopfoljuk. Ezután lisztbe és tojásba mártjuk, majd kisütjük és félrerakjuk. Ezután csinálunk egy pörköltalapot. A hagymát feldaraboljuk, kissé megsütjük, majd pirospaprikával meghintjük. Kicsi vízzel felöntjük, hagyjuk besűrűsödni, majd belerakjuk a további fűszereket. Mikor ez kész van, óvatosan beleforgatjuk a kisütött húsokat, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje. Puhára főzzük. Kevergetni tilos, csak rázogatni szabad, mert különben a panír lejön a húsokról. Párolt rizzsel,galuskával a legfinomabb.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása