Receptek Desszertek Sütést igénylő Császármorzsa lekvárral

Hozzávalók

6 darab tojás
dkg finomliszt
5 dl tej
2 csomag vaníliás cukor
10 dkg vaj
20 dkg kristálycukor
1 darab citrom
20 dkg búzadara

Leírás

A lisztet elkeverjük a búzadarával, majd a tejjel. Alaposan elvegyítjük és 1 órán át állni hagyjuk, hogy a búzadara megszívja magát a nedvességgel. Ha letelt az 1 óra, akkor a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal és hozzákeverjük a tejes masszához. A tojások fehérjét, egy csipet sóval kemény habbá verjük és belekeverjük a tojásos-tejes masszába. Egy nagyobb méretű, teflonos serpenyőben a vajat felolvasztjuk és beleöntjük a masszát. Fakanállal folyamatosan kevergetve, addig süssük, amíg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra. 4 fős adagnál, ez 30-40 percig is eltarthat! Melegen, porcukorral és lekvárral tálaljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4