Receptek Főételek Húsos ételek Citromos steak spenóttal és burgonyapürével

Hozzávalók

500 g marha hátszín
4 kanál olívaolaj
1 kanál szójaszósz
1 kanál méz
1 darab citrom
1 kanál szárított kakukkfű
½ kávéskanál
½ kávéskanál őrölt fekete bors
1 kanál vaj
Spenót
1 marék friss spenót
2 gerezd fokhagyma
½ kávéskanál
½ kávéskanál őrölt fekete bors
½ fej vöröshagyma
3 kanál tejszín
Burgonyapüré
1 kg burgonya
1 kávéskanál
4 kanál vaj
3 kanál tejszín

Elkészítés

1

Vágjuk a húst vékony, kb 1 cm-es szeletekre. Egy nagy tálban keverjünk össze 2 evőkanál olívaolajat, a szójaszószt, a mézet, a citrom lereszelt héját és kifacsart levét. A szeletelt húst tegyük a keverékbe, jól forgassuk át, sózzuk és borsozzuk meg, fedjük le folpackkal, tegyük be a hűtőbe, és hagyjuk bent 25 percig, hogy átjárja a pác.

2

Öntsünk 2 evőkanál olívaolajat egy nagy serpenyőbe, adjuk hozzá a vajat, kezdjük el hevíteni és várjuk meg, amíg összeolvadnak. Tegyük bele a húst és süssük mindkét oldalát kb. 4 percig.

3

Amikor a hús elkészül, tegyük ki egy tálra és tartsuk melegen. A visszamaradt zsiradékban 3 percig pirítsuk a finomra vágott fokhagymát és hagymát kb. 3 perc alatt. Adjunk hozzá a sót és a borsot, majd a megmosott spenótot. Várjunk kb. egy percet, majd locsoljuk meg a tejszínnel és 2 evőkanál vízzel. Hagyjuk főni, és időnként keverjük meg. Amikor a tejszín kicsit besűrűsödik, és a spenót levelek összeesnek, akkor készen is van.

4

Mossuk és hámozzuk meg a burgonyát, majd főzzük meg sós vízben. Szűrjük le, adjuk hozzá a vajat és törjük össze. Ezután adjuk hozzá a tejszínt és keverjük simára. A steaket a spenóttal és a tört burgonyával körítve kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4