Receptek Főételek Húsos ételek Cipóban sült sonka

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 darab tojás
50 dkg finomliszt
2 dl tej
3 kanál extra szűz olívaolaj
50 dkg sonka
1 csokor újhagyma
dkg élesztő
1 szál póréhagyma

Leírás

A lisztből, a tojásokból (a felfuttatott élesztő hozzáadásával), keményebb tésztát dagasztunk. A tésztát meleg helyen, 2 órán át kelesztjük, amíg tömege mintegy másfélszerese lesz. A sonkát nagyobb darabokra vágjuk. Amikor a tészta megkelt, 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, egyik oldalára rakjuk a húst, pórét és tormát. Felcsavarjuk, mint a rétest, majd kizsírozott tepsibe tesszük. Tetejét megkenjük felvert tojással, majd előmelegített, forró sütőben megsütjük. Amikor megsült, rövid ideig pihentetjük, majd éles késsel, ferdén felszeleteljük és tálra rendezzük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása