Chilis-sajtos hot dog és sárgarépás vegán hot dog

Hozzávalók

4 darab kifli (Tesco Grill Master hot dog kifli)
4 darab virsli (Tesco Grill Master Virsli 91% hús)
4 szelet cheddar
4 tk ketchup
1 tk majonéz
Chili
125 g darált marhahús
100 g paradicsomszósz
2 kanál olívaolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 csipet
1 csipet cayenne bors
1 csipet őrölt gyömbér
1 csipet őrölt kömény
1 csipet őrölt pirospaprika
½ tk Worcester szósz
½ fej vöröshagyma
½ gerezd fokhagyma
100 ml víz
Vegán változat
4 darab kifli (Tesco Grill Master hot dog kifli)
4 darab sárgarépa
2 kanál olívaolaj
½ tk őrölt pirospaprika (füstölt)
4 tk majonéz (vegán)
1 kanál friss koriander (aprítva)
Marinádhoz
50 ml zöldségleves
1 kanál almaecet
1 tk juharszirup
1 tk szójaszósz
½ tk fokhagyma granulátum
½ tk vöröshagyma (szárított)
1 tk őrölt pirospaprika (füstölt)
100 ml víz
Vegán káposztasalátához
150 g káposzta
1 tk kókusz cukor
½ tk almaecet
½ darab citrom (leve)
½ tk édeskömény (mag, őrölt)
1 kanál friss koriander (aprítva)
2 szelet édeskömény
2 kanál majonéz (vegán)
1 csipet

Elkészítés

1

Készítsük el a chilit! Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és süssük benne aranysárgára az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a marhahúst, és kevergetve pirítsuk meg kb. 20 perc alatt. Ezután öntsünk rá 100 ml vizet és pároljuk fedő alatt körülbelül 15 percig. Folyamatosan öntsünk alá pici vizet, ahogy párolog el a serpenyőből. Ezután vegyük le a fedőt, szórjuk meg a fűszerekkel, adjuk hozzá a Worcester szószt, alaposan keverjük össze, öntsük rá a paradicsompürét is, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Vegyük alatta kisebbre a hőfokot, majd főzzük körülbelül 10 percig, amíg a paradicsomszósz besűrűsödik.

2

Grillezzük meg a virsliket kb. 4 perc alatt, minden oldalukról.

3

Vágjuk be hosszában a kifliket, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk át. Kenjük meg a belsejüket ketchuppal, tegyük bele 1-1 virslit, 1-1 kanál chilit és 1-1 szelet sajtot. Helyezzük a grillre, fedjük le és süssük további 3 percig, hogy a sajt megolvadjon. Tálalás előtt díszítsük majonézzel vagy ketchuppal.

4

VEGÁN VÁLTOZAT: Tisztítsuk meg a sárgarépát. Egy tálban keverjük össze a vizet, az ecetet, a juharszirupot, a szójaszószt, a szárított fokhagymát, a hagymát és a füstölt paprikát. A sárgarépát legalább 20 percig pácoljuk ebben a keverékben.

5

Közben készítsük el a káposztasalátát! A káposztát és az édesköményt aprítsuk finomra. Egy tálban keverjük össze a kókuszcukrot, az almaecetet, a citromlevet, az őrölt édesköménymagot, a koriandert, a sót és a vegán majonézt. Adjuk hozzá a káposztát és az édesköményt, majd jól keverjük össze. A kész salátát hűtsük le.

6

Tegyük a sárgarépát a páccal együtt egy fazékba. Adjunk hozzá 200 ml vizet, majd főzzük közepes lángon 15 percig. Főzés után a répát csepegtessük le, dörzsöljük be a füstölt paprikával összekevert olajjal, és grillezzük minden oldaláról kb. 4 percig.

7

Vágjuk be hosszában a kifliket, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk át. Kenjük meg vegán majonézzel, tegyük bele grillezett sárgarépát, adjunk hozzá 1 kanál káposztasalátát, végül friss korianderrel díszítve kínáljuk.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Ajánlatunk

Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Magyar Red Chief alma
-43%
699 Ft
395
Ft/kg
Magyar Red Chief alma
magyar termék
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Vöröshagyma
-66%
489 Ft
165
Ft
Vöröshagyma
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kaliforniai paprika
-31%
1599 Ft
1099
Ft/kg
Kaliforniai paprika
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Édesburgonya
-38%
799 Ft
489
Ft/kg
Édesburgonya
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Mandarin
-44%
899 Ft
499
Ft
Mandarin
Az ajánlat érvényes2024.12.02.
Rendelj most
h n ó p mp
Kivi
1 kg
-33%
1199 Ft
799
Ft
Kivi
1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4