Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Készítsük el a chilit! Egy serpenyőben hevítsük fel az olívaolajat, és süssük benne aranysárgára az apróra vágott hagymát. Adjuk hozzá a marhahúst, és kevergetve pirítsuk meg kb. 20 perc alatt. Ezután öntsünk rá 100 ml vizet és pároljuk fedő alatt körülbelül 15 percig. Folyamatosan öntsünk alá pici vizet, ahogy párolog el a serpenyőből. Ezután vegyük le a fedőt, szórjuk meg a fűszerekkel, adjuk hozzá a Worcester szószt, alaposan keverjük össze, öntsük rá a paradicsompürét is, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Vegyük alatta kisebbre a hőfokot, majd főzzük körülbelül 10 percig, amíg a paradicsomszósz besűrűsödik.
Grillezzük meg a virsliket kb. 4 perc alatt, minden oldalukról.
Vágjuk be hosszában a kifliket, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk át. Kenjük meg a belsejüket ketchuppal, tegyük bele 1-1 virslit, 1-1 kanál chilit és 1-1 szelet sajtot. Helyezzük a grillre, fedjük le és süssük további 3 percig, hogy a sajt megolvadjon. Tálalás előtt díszítsük majonézzel vagy ketchuppal.
VEGÁN VÁLTOZAT: Tisztítsuk meg a sárgarépát. Egy tálban keverjük össze a vizet, az ecetet, a juharszirupot, a szójaszószt, a szárított fokhagymát, a hagymát és a füstölt paprikát. A sárgarépát legalább 20 percig pácoljuk ebben a keverékben.
Közben készítsük el a káposztasalátát! A káposztát és az édesköményt aprítsuk finomra. Egy tálban keverjük össze a kókuszcukrot, az almaecetet, a citromlevet, az őrölt édesköménymagot, a koriandert, a sót és a vegán majonézt. Adjuk hozzá a káposztát és az édesköményt, majd jól keverjük össze. A kész salátát hűtsük le.
Tegyük a sárgarépát a páccal együtt egy fazékba. Adjunk hozzá 200 ml vizet, majd főzzük közepes lángon 15 percig. Főzés után a répát csepegtessük le, dörzsöljük be a füstölt paprikával összekevert olajjal, és grillezzük minden oldaláról kb. 4 percig.
Vágjuk be hosszában a kifliket, de vigyázzunk, hogy ne vágjuk át. Kenjük meg vegán majonézzel, tegyük bele grillezett sárgarépát, adjunk hozzá 1 kanál káposztasalátát, végül friss korianderrel díszítve kínáljuk.