Cékla orzotto kecskesajttal

Hozzávalók

30 g cékla (főtt, hámozott Tesco Organic Bio)
40 g vaj
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
300 g orzo tészta (nem főtt)
800 ml zöldségleves
125 g kecskesajt
4 kanál friss kapor
½ darab citrom (leve)
1 tk
½ tk őrölt fekete bors

Elkészítés

1

Olvasszuk meg a vajat egy nagyobb serpenyőben, majd tegyük bele a finomra vágott hagymát, fokhagymát. Süssük üvegesre, kb. 7 perc alatt.

2

Adjuk hozzá az orzo tésztát és kevergessük 2 percig. Öntsük rá a zöldséglevest, forraljuk fel. Fedő nélkül főzzük 8-10 percig, időnként megkeverve.

3

Közben pürésítsük a cékla felét turmixgépben simára, a többit aprítsuk össze finomra.

4

Miután az orzo tészta megpuhult, keverjük bele a céklát (az összeturmixoltat és az apróra vágottat is), a citromlevet, a sót, az őrölt borsot és a kapor nagy részét. Vegyük le a lángról.

5

Tálaljuk morzsolt kecskesajttal és a maradék kaporral.

TIPP: Meghinthetjük dióval is.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4