Receptek Saláták Burgonyasaláta sütőtökkel

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
80 dkg burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
2 darab alma
1 kanál mustár
1 fej vöröshagyma
1 pohár kefir
1 darab sütőtök

Leírás

A sütőtököt, előmelegített, forró sütőben, szép pirosasbarnára megsütöm, majd ha már nem forró, a turmixgép poharába téve, péppé zúzom. A tökpürét összekeverem a kefirrel, a mustárral, a sóval és a borssal. A meghámozott burgonyát lereszelem és belekeverem a tökös mártásba. A hagymát, tisztítás után, hajszálvékony karikákra metélem és megsózom. Tízpercnyi állás után, a megmosott, kicsumázott, lehéjazott reszelt almával együtt, a mártásba keverem. Jól lefedve, legalább fél napig érlelem, a hűtőszekrényben. Tálalás előtt, még egyszer átkeverem és pirított kenyérszeletkékkel teszem az asztalra.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása