Receptek Főételek Húsos ételek Burgonyás lecsó sonkával

Hozzávalók

1 csipet tengeri só
2 gerezd fokhagyma
4 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
40 dkg sonka
80 dkg burgonya
½ dl étolaj
1 csipet őrölt fekete bors
1 kanál őrölt pirospaprika
4 darab zöldpaprika

Leírás

A sonkát csíkokra vágjuk, a forró olajon megfuttatjuk és hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, valamint a zúzott fokhagymát. Pár percig tovább pirítjuk, majd lehúzzuk a tűzről és megszórjuk fűszerpaprikával. Összekeverjük, hozzáadjuk a cikkekre darabolt burgonyát és annyi vizet öntünk rá, hogy háromnegyedig ellepje. Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk és fedővel letakarva, közepes tűzön, kicsit előfőzzük. Beletesszük a szeletelt zöldpaprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, összekeverjük és fedő nélkül, lassú tűzön, készre főzzük. Ha elkészült, paradicsommal és zöldpaprikával díszítjük.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4