Receptek Előételek Hideg előételek Sült hal lencsés, pórés ágyon
Hozzávalók
1 csipet Tesco Finest almafával füstölt tengeri só
2 fej vöröshagyma
1 kanál vaj
1 csipet Tesco Finest Tellicherry-i egész fekete bors
1 szál sárgarépa
1 dl fehérbor
1 l húsleves
40 dkg lencse
1 csipet ételízesítő
1 szál póréhagyma
8 szelet ponty
Leírás
A lencsét megmossuk, egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. A sárgarépát meghámozzuk, megmossuk és kis kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, felaprítjuk. Felforrósítunk 1 evőkanál vajat és megpirítjuk rajta a répát és a hagymát. A lencsét leöblítjük, lecsepegtetjük és a levessel együtt a répához öntjük. Felforraljuk és lassú tűzön kb. 40 perc alatt puhára főzzük. A halat megmossuk, sóval, borssal bedörzsöljük. Felforrósítunk 1 evőkanál vajat, a halat a bőrös felével lefelé belefektetjük és kb. 8 perc alatt átsütjük. Megfordítjuk és további 2 percig pirítjuk. Pihenni hagyjuk, amíg a lencse elkészül. A bort összekeverjük 2 dl vízzel, ételízesítővel fűszerezzük és összeforraljuk. A pórét megtisztítjuk, felkarikázzuk és a boros lében 2 percig főzzük. Apróbb darabokban hozzáadjuk a maradék vajat. Sóval, borssal fűszerezzük, összekeverjük a lencsével. A lencsét tálra szedjük, ráfektetjük a halat és tálaljuk.
Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Fedezze fel katalógusainkat

1 / 8

Ajánlatunk

1 / 3

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4