Hozzávalók

1 kanál finomliszt
1 pohár tejföl
1 gerezd fokhagyma
1 darab paradicsom
1 fej vöröshagyma
500 g burgonya
2 darab sárgarépa
1 kk őrölt pirospaprika

Leírás

Az apróra vágott vöröshagymát kis olívaolajon megdinszteljük, megszórjuk egy kevés pirospaprikával. Rádobjuk a meghámozott, apró kockákra vágott burgonyát, sárgarépát, paradicsomot, fokhagymát, gyorsan összekeverjük. Felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a petrezselyemzöldet. Mikor már majdnem megfőttek a zöldségek, hozzáadjuk a tárkonyt és a liszttel, tejföllel behabarjuk a levest. (Ha nem akarunk lisztet használni, akkor több krumplival tegyük fel és a krumpli egy részét szétnyomkodva sűrítsük a levest. Ha pedig tejföl helyett joghurttal próbálkozunk, vegyük figyelembe a joghurt eleve savanykásabb ízét, mielőtt ecettel ízesítjük.) Tálalás előtt, ízlés szerint tegyünk bele tárkonyos ecetet (vagy fehérborecetet).

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4