Receptek Előételek Meleg előételek Bundás sült krumpli

Hozzávalók

1 mk tengeri só (és törött fekete bors)
1 darab tojás
1 dl tej
8 dkg finomliszt
2 gerezd fokhagyma
40 dkg burgonya
1 csipet őrölt fekete bors
1 csomag friss petrezselyem

Leírás

Először elkészítem a bundát: a felvert tojást összekeverem a tejjel, sóval, törött fekete borssal, megmosott, lecsöpögtetett és finomra metélt petrezselyemmel, kaporral majd hozzáadom a zúzott fokhagymát és annyi lisztet, hogy a szokásos sűrűségű palacsintatészta legyen belőle. 10 percig hagyom pihenni. A burgonyát hámozás után újjnyi vastag karikákra vágom. Először a lisztbe, azután pedig a tésztába mártom. Bő forró olajba téve, de takaréklángon szép pirosra sütöm mindkét oldalát. A felesleges olajat lecsöpögtetve róla, tálalásig melegen tartom. Jéghideg tartármártásba vagy majonézbe mártogatva a legfinomabb.

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4