Ez a weboldal már nincs optimalizálva a(z) Mozilla 5.0 böngészőre.
A weboldal tartalmában vagy egyes funkcióinak működésében hibákat tapasztalhat.
A legjobb élményért kérjük használja az alábbi böngészők egyikét:
Először készíts a szokásosnál sűrűbb palacsintatésztát, a 2,5 bögre lisztből, 2 bögre tejből, 2 tojásból, 2 kiskanál sóval, 4 kiskanál cukorral és egy kevés buborékos vízzel. A hozzávalókat öntsd egy kb. 2 literes edénybe és botmixerrel keverd simára. Hámozd meg az almákat és ha véletlenül van ilyen almafúró szerszámod, akkor azzal fúrd ki az almák magházát. Valamilyen almavájóval fúrd ki az almát, a szárával szembeni végéről indulva. Két kifúrt almát, vékonyan szeletelj fel. Az almakarikákat tedd bele a palacsintatésztába. (A másik 2 almát, majd csak akkor szeleteld fel, ha az első kettő karikáit kisütötted.) Önts egy kevés olajat a palacsintasütőbe, forrósítsd fel, ügyeskedj bele a merőkanálba egy almakarikát, egy kevés tésztával, majd óvatosan tedd a serpenyőbe. Az almakarikák hajlamosak összetapadni, ilyenkor egy késsel válaszd szét őket, hogy csak 1 karika kerüljön a merőkanálba! Egyszerre, 3-4 darab fér a palacsintasütőbe. Mérsékeld a lángot, hogy jól át tudjon sülni a vastagabb tészta, no meg az alma is puhuljon át. Ha a tészta nagyjából átsült, akkor egy fa lapáttal fordítsd meg a lapocskákat. Ha megsült, szedd ki a tányérra, önts olajat a megürült serpenyőbe és amíg felmelegszik, addig teaszűrőn át permetezve, porcukrozd meg a kész, bundás almákat. Folytasd a süt - fordít - porcukroz műveletsort, amíg van alma a tésztában. Ugyanígy tégy a banánnal és az ananásszal is.