Hozzávalók

2 darab tojás
6 darab banán
1 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
1 csipet őrölt fahéj
20 dkg finomliszt

Leírás

A banánokat először félbe (nagyobbaknál harmadra) vágtam és azokat is elfeleztem, majd lisztbe forgattam őket. A tojásokat, cukrot, sót, fahéjat felvertem, majd annyi lisztet tettem hozzá, hogy állagra olyan legyen, mint egy sűrűbb palacsintatészta. Ebbe a masszába, sütés előtt dobtam csak bele a banán darabokat, majd forró olajban, 1-2 percig sütöttem, hogy színt kapjon. Így tettem a többi áldozattal is. Igazából az előkészületek pillanatok alatt megvannak, a sütés az, ami kicsit szöszölősebb. Érdemes olyan banánt venni hozzá, aminek a végei még picit zöldek, mart az érett összezuhan, kb. fél cm laposra és nem egy szép látvány úgy. Továbbá, érdemes magas falú edényben kisütni. Nekem először a sima serpenyő nem vált be, takaríthattam utána az egész tűzhelyet és környékét. Egészségetekre!

Oldal nyomtatása
Recept megosztása

Receptek az Ön ízlése szerint

Hoppá! Az Ön által beállított szűrők nem hoztak találatot. Kérjük, módosítsa a keresési feltételeket!
2 3 4